Hem > Om

Om

Författaren

Författaren, fotograferad av Andreas Redebratt

Niklas Andreasson bor i Göteborg med sin fru och två katter. På fritiden spelar han gitarr, skriver och fotograferar. Han tycker också om att skriva om sig själv i tredje person emellanåt.

Sajten

Den här sajten är tillverkad på det gamla hederliga sättet, nämligen genom handkodning i ett väldigt trevligt program som ersätter Notepad och heter Notepad2. Jag tenderar att vilja följa etablerade HTML-standarder för att ge bästa möjliga läsupplevelse oavsett webbläsare eller tekniska möjligheter. Länge skrev jag den här sajten i standardiserad HTML 4.01, därefter konverterade jag den till XHTML 1.1 och har nu (förhoppningsvis!) blivit kompatibel med HTML5. Det var länge sedan jag testade sajten i en textbaserad webbläsare, men när jag gjorde det senast funkade den fint och sajten har inte förändrats märkbart sedan dess.

Jag använder CSS sparsamt, och man måste förmodligen gräva fram en rätt gammal webbläsare för att hitta inkompatibla prylar. Jag gillar CSS eftersom det ger mig som författare lite mer kontroll. Det avskiljer också innehåll från presentation, och jag föredrar absolut att inte behöva lägga ner så mycket tid på det senare, så att jag kan koncentrera mig på det förra. Man kommer inte hitta särskilt mycket klatschig grafik här. Det sägs att en bild säger mer än tusen ord, och därför känner jag inte att det är nödvändigt att skapa en bildfil endast för att uttrycka 0,1% av det. En gammaldags textlänk duger alldeles utmärkt. Faktum är att den här sajtens fysiska utformning faktiskt inte förändrats sedan tidigt 2007, och färgerna har bara justerats ytterst lite sedan dess.